– Kvantumet sei langt i år har passert det som ble levert i hele januar måned i 2022, melder omsetningsavdelinga til Råfisklaget i sin oppsummering av uka som gikk.

Seien på topp

Øverst på seitoppen troner Vesterålen, hvor halvparten av sist ukes seikvantum på totalt 3587 tonn ble levert. Og det til en snittpris på solide 17,44 kroner sløyd uten hode.

Mye av seien, totalt 1000 tonn, ble levert av en stor snurrevadflåte som for tida drifter utenfor Andøy og Øksnes. Garnbåtene sto for 708 tonn av seileveransene i Vesterålen.

Skreien på tur?

Torskelandingene er økende, fra 1700 tonn i årets første uke til 1900 tonn i den andre, men det er fortsatt ikke snakk om de store mengdene.

– Foreløpig er det utenfor kysten av Vest-Finnmark og Troms som det fiskes mest torsk, da fortrinnsvis med redskapet garn, som er helt i takt med årstiden, melder Råfisklagets omsetningsavdeling.

I Vest-Finnmark ble det sist uke landet 809 tonn fersk torsk, i Øst-Finnmark 449 tonn og i Troms 420 tonn.

Solide priser

Fiskerne får i snitt 45 kroner kiloet for torsken sløyd uten hode, og det er snurrevad- og linefanget fisk som drar snittet opp. Det er ifølge Råfisklagets statistikker fiskerne i Troms og Vest-Finnmark som for øyeblikket får best betalt.

I Vesterålen kommer det også på land en del hyse fra lineflåten, også den svært godt betalt, med en snittpris på 20,22 kroner i forrige uke.