Båten som ble bygget på Island i 2009, kjøpte Aanensen i Fosnavåg på tampen av fjoråret og kjørte hjem til Mandal lille julaften. Gunvald Aanensen forteller at de er godt fornøyd med det nye fiskefartøyet på rundt 13 meter.

– I vintersesongen fulgte vi opp tradisjonen med seifiske på Møre og nå er vi godt i gang med garnfiske på våre vanlige fiskeplasser på sørlandskysten. Vi har fått en god båt, men det spørs med fiskeriene, sier Aanensen som fisker sammen med sønnen Markus Aanensen.

Garnfiskerne fra Mandal hadde også en god båt i gamle «Skogsøyjenta», som nå ligger klar for salg. De fisket med denne båten i over 11 år.

Nye «Skogsøyjenta» av Mandal er klar for ny satsing på garnfisket i sør og for tiden er det sei og lyr som utgjør hovedtyngden i fangstene. Foto: Roy Harbakk

Greit med ny fiskebåt

– Det var greit med ny båt når en skal fortsette med fiske på Møre. Fiskebåten har en fin bredde på 4,70 meter og med større lasterom blir det mulig å ta en god del mer av makrell, men foreløpig vet vi ikke hvor stor kvoten blir i årets dorgefiske, legger Aanensen til.

Mannskapet på nye «Skogsøyjenta» la til kai lørdag med 1230 kilo garnfisk for Fiskelagets mottak på Gismerøya i Mandal, og dette ble den største fangsten sist uke.

– Vi fisker med 200 garn og for tiden er det sei og lyr som utgjør hovedtyngden i fangstene. De seneste turene har gitt lite av breiflabb, men vi forventer mer ulke i garnene i juli og august, fremholder Gunvald Aanensen mens en ny tur med «Skogsøyjenta» klargjøres.