NRK viser til et bilde fra 24. mars i år som viser paller med småmakrell fra norske Coast Seafood som lastes om bord på russiske «Kotoyarvi» på kaia i Kirkenes. Fartøyet er svartelistet av norske myndigheter.

– Det som høyst sannsynlig er i kassene er småmakrell som benyttes som agn blant annet av linebåter. Dette ble levert fra oss til Domstein i fjor høst, skriver Coast-direktør Sverre Søraa til NRK..

Domstein bekrefter overfor NRK at «Kotoyarvi» har kjøpt agn av dem. Styreleder Gunnar Domstein opplyser at han ikke var klar over at båten var svartelistet.

– Jeg ser jeg ikke bort fra at det vil ha konsekvenser for Domstein sitt forhold til dette rederiet, skriver Domstein til NRK.

Coast Seafood opplyser til kanalen at de vil ta kontakt med sine kunder for å forsikre seg om at slik handel ikke skjer igjen:

– For oss er det helt uakseptabelt at våre produkter blir videresolgt til fartøyer som er på Fiskeridirektoratets svarteliste, selv om slik salg ikke er ulovlig. Vi vil ta kontakt med alle våre kunder for å forsikre oss om at dette ikke skjer, sier Søraa til NRK.

Fiskeribladet har tidligere skrevet om at Norge har eksportert fiskefôr til Russland for rundt 3,6 milliarder kroner. Etter invasjonen av Ukraina i februar tok eksporten seg dramatisk opp.