Norges Sildesalgslag melder at «Svanaug Elise» torsdag meldte inn sesongens første nordsjøsild-fangst. Fangsten var på 145 tonn.

Flere fartøy gikk ut i forrige uke, og for hele uken ble det meldt inn 2760 tonn fordelt på 9 fangster, opplyser Sildesalgslaget i fiskets gang. Flåten har hatt fint vær ute på feltet, størrelsen på silda har vært fra 132-170 gram , med snitt på 142 gram, viser salgslaget til.

Sildesalgslaget forventer at flere fartøy nå går i gang med fisket, hoveddelen av de som nå er på feltet ligger rundt 80 nautiske mil vest av Egersund.

Slakkere på tobis

Forrige uke kom forskerne med sitt endelige kvoteråd på tobis, 95.000 tonn er rådet, opp fra 60.000 tonn gitt i februar.

Økningen gjorde at fartøyene som var begynt å bli ferdig med den foreløpige kvoten kunne ta ny tur ned på feltene i Nordsjøen. Forrige uke ble det meldt inn 13.514 tonn fra 18 fartøy ned fra 22.675 tonn i uken før. Fisket etter tobis har slakket litt av i uken, der er nå rundt 15 fartøy i sving i sørlige nordsjøen. Så langt er rundt 51.400 tonn av kvoten tatt, skriver Sildesalgslaget i sin oppdatering.

Kystflåten tok 22 tonn makrell i uken som gikk, mesteparten går til fersk anvendelse. Fangstene er tatt i området Bokn/Bømlo, Nordhordaland og rundt Florø, opplyser salgslaget.