Fra mandag er Rolf Lorentzen (45) ny daglig leder for Lorentzen Hydraulikk AS i Lofoten. Han tar over etter faren John Sverre (67), som har drevet hjørnesteinsbedriften i Kabelvåg i nærmere 40 år.

– Mitt hovedfokus vil være på helse, miljø og sikkerhet. Vi er kjent for service og fagkunnskap, og våre ansatte er vår viktigste ressurs. De skal vi fortsette å ta godt vare på, det kan du være sikker på, sier Lorentzen i en pressemelding.

Blir rådgiver og leder av festkomiteen

Da Fiskeribladet var innom høsten 2018, hadde de begynt å forberede seg på generasjonsskiftet, selv om sjefen sjøl da ikke hadde noen umiddelbare planer om å gi seg.

– Jeg holder på å trappe litt ned, men jeg klarer ikke se for meg hvordan jeg skal klare å gi meg helt. Jeg blir nok en syvende far i huset, sa John Sverre til Fiskeribladet den gangen.

Nå overlater han lederrollen til sønnen, mens han selv går inn i en rådgiverrolle.

– Jeg fortsetter som styreleder og rådgiver og kommer til å være involvert i salg og markedsføring, men jeg skal ikke være leder. Det må i så fall være leder for festkomiteen, sier han i pressemeldingen.

John Sverre Lorentzen (i midten) med sønnene Rolf (til høyre) og John Gunnar (til venstre), som begge jobber i bedriften. Rolf tar fra 1. november over som daglig leder. Foto: Arkivfoto Silje Helene Nilsen

Startet «på gulvet»

Lorentzen Hydraulikk er i dag en sentral utstyrsleverandør for kystfiskebåter over hele landet. De har etter hvert også fått oppdrettsaktører og landindustri på kundelisten. De leverer det meste av dekksutstyr, både vinsjer og kraner, men mest går det i garn- og lineutstyr. Alt produseres på huset, og utvikles i tett samarbeid med fiskerne.

John Sverres to sønner har begge vært ansatt i bedriften i en årrekke, uten at de har vært noen «skipperunger» som har fått spesialbehandling, bemerket han da Fiskeribladet sist var innom.

– Alle starter med å koste gulvet og å bære søppel, sier han.

Både «Rolfen» og John Gunnar har begge det meste av sin fartstid fra produksjonen. Førstnevnte har den senere tid jobbet mest i administrasjonen, og skal lede bedriften videre fremover.

– Det skjer store ting i bransjen innenfor elektrifisering og det grønne skiftet, og vi er godt i gang med det. Vi har definitivt kommet oss ut av startgropa, sier Rolf i pressemeldingen.