– Det er nærmest komisk å se hvordan garva tillitsmenn henger hverandre ut, sa Trude Knutsen da hun i vår kommenterte intern strid om fremtidig organisasjonsstruktur i Norges Fiskarlag.

Hun er utdannet fiskerikandidat ved Universitetet i Tromsø. Underveis i studiene har hun både hatt praksis og skrevet masteroppgave om Norges Fiskarlag. Oppgaven, som hun leverte i fjor, var en omfattende analyse av den siste organisasjonsprosessen i laget, som havarerte høsten 2018.

Da Knutsen i vår kommenterte uro i organisasjonen i en artikkel i Fiskeribladet, uttalte hun blant annet at fiskarlagsledelsen burde tatt mer regi i organisasjonssaken. Nå har de altså ansatt henne.

– Solid tilvekst for Fiskarlaget

Knutsen, som kommer fra Sortland i Vesterålen, skal jobbe med spørsmål knyttet til ressursforvaltning i Fiskarlagets administrasjon.

– Trude har vist stor interesse for fiskerinæringa og Fiskarlaget, og det er viktig at vi rekrutterer medarbeidere til organisasjonen vår som har engasjement og kunnskap om rammebetingelsene for næringa. Gjennom sitt tidligere praksisopphold hos oss, og arbeidet med masteroppgaven sin, har Trude satt seg grundig inn i organisasjonen, og jeg er sikker på at hun er en solid tilvekst for Fiskarlaget, sier generalsekretær Sverre Johansen i en pressemelding.

Knutsen sier i pressemeldingen at hun ikke har klart å legge bort interessen for Fiskarlaget.

– Nå skal jeg endelig få jobbe i organisasjonen jeg har fulgt over så mange år. Fiskarlaget har gjennom 95 år vært den viktigste premissleverandør for norsk sjømatnæring, så det er med en viss ærefrykt jeg tiltrer stillingen, sier Knutsen.

Skal jobbe fra Tromsø

Knutsen skal ha kontorsted i Tromsø, sammen med Fiskarlaget Nord.

– For Fiskarlaget er det viktig at vi er tett på medlemmene våre og at vi har god dialog mellom de ulike delene av organisasjonen. Samlokalisering med medlemsorganisasjonene kan bidra til dette, sier Johansen i pressemeldingen.

Trude kommer fra en stilling som prosjektleder i Egga Utvikling i Vesterålen, hvor hun blant annet har jobbet med fiskeri gjennom bedriftsklyngen Cod Cluster.