Norges Sildesalgslag melder om et godt fiskeri på NVG-silda for forrige uke. Fiskeriet foregikk hovedsakelig på Tromsøflaket, og det meste av silda ble tatt med not.

Totalt ble det innmeldt 29.269 tonn fra dette området i uken. Silda holdt en snittstørrelse fra 220-283 gram med en snittverdi på 253 gram.

På Lopphavet og Kvænangen

Mot slutten av uken startet det et fiske på Lopphavet og i ytre deler av Kvænangen, ifølge Sildelagets ukesoppsummering. Det ble meldt inn 3927 tonn fra dette området, hovedsakelig fra kystnot-gruppen. Silda fra dette området var litt større med et snitt på 245 til 321 gram, med en middelverdi på 276 gram.

Snurperen «Christina E» på vei til levering hos Grøntvedt Pelagic med en last på 1.340 tonn nvg-sild fra fangstrute 1201. Båten hadde to innmeldinger, på 224 grams- og 268 grams sild. Foto: Jon Eirik Olsen

«Det er sannsynlig at denne silda blir å finne innenfor fjordlinjene i nær fremtid, så det blir spennende å følge med på utviklingen av fisket i dettet området fremover», skriver Sildelaget.

Et fartøy fisket også sild ved Island sist uke - med seg til Norge hadde båten 1295 tonn med en snittstørrelse på 352 gram. En gjeng mindre kystfartøy har samlet 163 tonn på trøndelagskysten.

Totalt ble det meldt inn 34.672 tonn NVG -sild sist uke.

Snurperen «Hargun» passerer Tjeldundbrua på vei til levering hos Peliagia Kalvåg med en last på 950 tonn nvg-sild fra fangstrute 1201. Foto: Jon Eirik Olsen

Større makrell i norsk sone

Det ble meldt inn 24.600 tonn makrell sist uke, ifølge Sildelagets ukesrapport. Av dette har den utenlandske flåten som fisker i britisk farvann levert 18.123 tonn i Norge denne uken.
Fangstene herfra har hatt et snitt fra 420-470 gram med en middelverdi på 455 gram.

For den minste flåten var det en god start på uken med 204 tonn fisket mellom Bømlo og Sotra.

Den norske havgående makrellflåten meldte inn 4289 tonn sist uke - hovedsakelig fisket på Storegga. Makrellen fisket der holdt en snittstørrelse 460-500 gram med et gjennomsnitt på 478 gram, som gjør den noe større en den som er tatt i britisk farvann, viser salgslaget til.

Det var mest kvantum fra trål som ble tatt sist uke, da makrellen har vist seg å være svært krevende å fangste med not, ifølge Sildelaget.

Der var lite fangsting av makrell på starten av uken, men på fredag kom det en del fangster fra norsk sone, før det dabbet litt av igjen resten av helgen. Det var også noen få fartøy på en leiterunde lenger sør i Nordsjøen uten å finne noe av interesse, opplyser Sildelaget.