I forbindelse med at tråleren kom til Ålesund, ble det torsdag konstatert at en i mannskapet på ni personer fra turen til Norge var koronasmittet.

– Denne situasjonen hadde vi tatt høyde for kunne skjer. Det var derfor vi hadde bestilt rengjøring av skipet og planlagt mannskapsskifte på båten etter at den kom til Ålesund, sier reder Johannes Arvesen til Fiskeribladet.

En er smittet

Mannskapet ble testet for korona ved avgang fra Spania. Ved ankomst i Ålesund onsdag ble hele mannskapet testet på nytt. En person fikk da påvist korona ved hurtigtest

– Ingen i mannskapet som var med fra Spania var i kontakt med det mannskapet som kom om bord i Ålesund. Tester så langt viser at det ikke er flere enn den ene personen som er koronasmittet, sier Arvesen, som konstatere at man aldri kan gardere seg hundre prosent mot koronasmitte.

– Får det noen konsekvenser for planene videre med rigging av skip og klargjøring for fiske?

– Nei, ingen konsekvenser. Alt går etter planen og den går ut på at skal komme i fiske over helga, sier rederen. «Magne Arvesen» skal først settes inn i fiske etter sei utenfor Møre.

Det var fredag reder Johannes Arvesen opplyste om koronasmitte på nytråleren i en pressemelding.

Fiskeribladet omtalte tidligere i dag at rederiets nybåt Magnar Arvesen ankom fra byggeverftet i Spania onsdag denne uken.

Isolert på lugaren

Personen som testet positivt ble straks isolert på egen lugar.

– Umiddelbart ble hele mannskapet sendt i planlagt karantene på land. Senere på kvelden torsdag ble den positive hurtigtesten bekreftet i PCR-test. Vedkommende mannskap har ingen symptomer, opplyser rederen.

Er desinfisert

Arvesen viser til at under byggeoppfølgingen har rederiet tatt alle sikkerhetstiltak for å forhindre at mannskapet skulle ble smittet.

– Mannskapet i karantene blir godt ivaretatt av rederiet og blir tett fulgt opp, sier Arvesen.