Norges Sildesalgslag opplyser på sine nettsider at de avholder digitalt ekstraordinært årsmøte 14. juni. På sakslisten står presisering av vedtektsendringer fra det ordinære årsmøtet 5. -6 mai.

På årsmøtet ble det vedtatt følgende endringer i salslagets vedtekter:

  • Et styremedlem kan sitte sammenhengende i 8 år, mot 12 år tidligere
  • Det skal være minst 6 representanter fra begge kjønn blant de 60 årsmøteutsendingene
  • Det skal være representanter fra begge kjønn blant de 11 i Sildelagets styre som er valgt blant fiskerne

Sildelaget viser til at intensjonen fra styret var at vedtektsendringene skulle gjelde fra årsmøtets slutt, men at dette ikke var presisert i selve vedtektsendringene. Valgene på årsmøtet ble som vanlig holdt til slutt, altså etter at vedtektsendringene var vedtatt. Nominasjoner til valgene og valgene i seg selv var da gjennomført etter de vedtektene som gjaldt tidligere.

Dette ble i ettertid påpekt av Sildelagets kontrollkomité som da vil gjennomføre et ekstraordinært årsmøte for å presisere at oppstartstidspunkt for de nye vedtektene er etter årsmøtets slutt og etter at valgene var gjennomført.

– Glipp

– Dette var en liten glipp fra vår side, men det er godt å vite at vi har en kontrollkomité som er på hugget. Det er viktig at vi har alt formelt på plass, selv om både intensjonen og tradisjonen med valg ved årsmøtets slutt ble fulgt, sier styreleder Lars Ove Stenevik i en uttalelse.

Stenevik mener salgslaget nå er på rett vei til å få både bedre mangfold og likestilling inn i Sildelagets tillitsapparat.