I august kommer programvaren «ombord». Den skal regne ut lønn til mannskapet, og kunne beregne hva fiskerne kommer til å tjene på en tur.

Effektivitet

Oppgjøret på en fiskebåt er avhengig av flere faktorer som hvilken fisk de får, og hvilke kostnader de har. «Ombord» skal effektivisere beregninger i hele verdikjeden, og skal også kunne regne ut tariff og kunne styre kommunikasjon og rapportering mellom båt og land.

Ideen om programvaren kom fra selskapet Havtal, som blant annet driver med regnskap for fiskerinæringen. Selskapet ser i første omgang på Norge som aktuelt marked, men tenker at det kan være interesse for produktet også utenlands.

Programvaretjenesten «om bord» skal regne ut lønn til mannskapet, og kunne beregne hva fiskerne kommer til å tjene på en tur. Foto: Vikingbank/Facebook

– Vi kopler kreftene fra tre verdener: fiskeri, økonomi og teknologi. Dette vil løse et universelt problem og har derfor stort markedspotensial. Vi opplever svært positiv interesse for produktet og er i dialog med flere større aktører med tanke på å utvikle produktet videre, forteller Tor Einar Erikstad i Havtal i en pressemelding mandag.

– Litt spenning

Kjartan Habbestad er nylig ansatt som daglig leder for Havtech. Han har jobbet i Hansen CX, tidligere Elis, som er et teknologiselskap.

– Det er alltid litt spenning med et helt nytt selskap, men det er utrolig mye potensial i dette og jeg jobber med svært flinke folk. Vi skal få dette til, sier Habbestad til Firda.

Elis ble stiftet av Ove Myklebust, og nå har han gått inn med en «betydelig sum» i Havtech for å få selskapet til å bli en suksess.

– Å ha en person som Ove med på laget har mye å si. Han har en helt spesiell erfaring som vi vil kunne dra nytte av, sier Habbestad til Firda.

Investoren har troen

Myklebust solgte seg ut av Hansen Technologies for fem år siden, og har etter det solide økonomiske muskler som nå kommer Havtech til gode.

– Jeg kjenner karene som står bak Havtech og vet at de er flinke folk. Jeg synes det er en ære å bli spurt om å være med på å utvikle dette selskapet, sier Myklebust i en pressemelding.

Bedriften har også fått støtte fra Innovasjon Norge, i tillegg til midler fra investoren, egenkapital og ekstern hjelp fra rådgiver Sven Naustdal.

Investeringsbeløpet vil ikke Myklebust avsløre.