Det var hard kamp om prisen, men til slutt vant kystfisker Daniel Lauritzen fra Kjøllefjord i Finnmark med båten «Tinder» prisen.

All in

– Ord er fattige. Det var fantastisk å få prisen. Jeg ønsker jo ikke å levere noe jeg ikke kan spise selv, sa han til publikum i salen under Torskefiskekonferansen i Tromsø.

Jeg ønsker jo ikke å levere noe jeg ikke kan spise selv

– Vi går «all in» hver gang vi er på sjøen, sier rederen, som var veldig fornøyd med å få prisen. Årets kvalitetsfisker deles ut av Norges Råfisklag.

Han ble gratulert av den nye fiskeri- og havministeren Bjørnar Skjæran (Ap).

– Gode Daniel, du arbeider hver eneste dag for å fange førsteklasses sjømat. Du gikk mot strømmen for kun å fiske med line fordi fisken du skulle være av beste kvalitet, sier han.

Lauritzen leverer all fisken til sitt lokale fiskemottak i Kjøllefjord.

Ble overrasket

Han fikk vite om prisen da han ankom fiskebruket. Der kunne Råfisklaget sammen med de ansatte på Lerøy Norway Seafoods, ordfører Sigurd Rafaelsen, fiskerkollegaer og familie, overraske prisvinneren med den gjeve tittelen.

– Dette var utrolig stort, og jeg er veldig stolt over å bli kåret til Årets kvalitetsfisker. For meg er det viktig å ikke bare levere råvarer av topp kvalitet, men også det å vite at jeg bidrar til arbeidsplasser i bua, på brygga og i filethallen hjemme i Kjøllefjord. Dette er en stor anerkjennelse av det, sier Lauritzen i en pressemelding.

Dette er 18. året Råfisklagets hederspris deles ut. Den går til fiskere som gjør en ekstraordinær jobb for å levere produkter av utmerket kvalitet, og som er et forbilde og en inspirasjon for andre i villfisknæringen