Det kommer i form av et maksimalkvotetillegg med virkning fra i dag, melder Fiskeridirektoratet. Tillegget er på 10 prosent torsk nord for 62°N for fartøy som fisker i lukket gruppe med hjemmelslengde under 11 meter.

Etter to kvoteøkninger til åpen gruppe meldte også kravene fra lukket gruppe seg. Den siste ukestatistikken fra direktoratet viser at denne gruppa har landet 31.716 tonn til og med siste uke, og dermed har 18.882 tonn igjen å fiske av sin justerte kvote på 50.598 tonn.

Resultatet så langt er 3.000 tonn bedre enn i fjor til samme tid, men med dagens fisketakt, og den tilstundende påsken, har direktoratet funnet det riktig å øke kvotene med 10 prosent.

Kvoteøkningen kommer altså som et maksimalkvotetillegg, og direktoratet minner om at slike tillegg kan bli stoppet på kort varsel hvis fisket skulle bli bedre enn forventet.

Norges Råfisklags Fisknytt fra siste uke forteller om gode skreifangster, men en god del av den minste flåten har slitt tidligere i sesongen, og har langt igjen til kvotetaket.