Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge mottok mandag formiddag en melding om at en fiskebåt hadde gått på grunn utenfor Bleik i Vesterålen.

Stort hull

Skipsfører på redningsskøyta «Dagfinn Paust», Raymond Klæbo, bekrefter overfor Fiskeribladet at det var garnbåten «Klævtind I», som grunnstøtte. Etter at båten var gått på grunn skal den ha løsnet.

– Hullet under båten var trolig veldig stort, for nå er båten gått ned, sier vakthavende redningsleder Sten-Rubne Nikolaisen ved HRS klokken 11.31, til Fiskeribladet.

Om bord i fiskebåten var det seks personer. De er tatt hånd om av Redningsselskapets «Dagfinn Paust».

Fraktet i ambulanse

Klokken 12.15 kan skipsfører på «Dagfinn Paust», Raymond Klæbo, fortelle at alle de seks i mannskapet er fraktet inn til land på Bleik.

En i mannskapet er tatt hånd om av ambulanse.

– Til tross for omstendighetene er alle i mannskapet trygt på land nå. Det gikk heldigvis veldig bra oppi all elendigheten, sier Klæbo.

– Bare baugen igjen

Videre forteller skipsføreren at KV «Barentshav» er i området for å plukke opp eventuelle rester fra «Klævtind I».

– Vi trodde vi skulle klare å berge båten, men den tok inn vann altfor fort. Bare baugen på båten vistes da vi forlot stedet, sier Klæbo.

Nå skal «Dagfinn Paust» gå til Andenes for å rette seg opp og hente nytt utstyr.

Det er Glenn-Thomas Madsen som står oppført som eier av «Klævtind I». Madsen overtok båten i 2015, da gikk den under navnet «Måtind». Den ble bygget ved Skogsøy Båtbyggeri i 2000.

Fiskeribladet har forsøkt å komme i kontakt med eieren uten å lykkes.

«Klævtind I», her fotografert på Andenes i 2021. Foto: Frode Adolfsen