Tørrfisk kan sikre økt matsikkerhet og -beredskap

Myndighetene må åpne opp for dispensasjoner for at hjemmeprodusenter får produsere mer tørrfisk i perioder med geopolitiske krisesituasjoner.

Tørrfisk produksjon er blitt mer industriell, bedriftene er blitt færre, lagerbyggene større og moderniserte, mens de mange små hjemmeprodusentene i fiskeridistriktene i Nord-Norge gradvis har forsvunnet, skriver Inge Arne Eriksen i Bivdu. her fra tørrfiskproduksjon i Sund i Lofoten.
Tørrfisk produksjon er blitt mer industriell, bedriftene er blitt færre, lagerbyggene større og moderniserte, mens de mange små hjemmeprodusentene i fiskeridistriktene i Nord-Norge gradvis har forsvunnet, skriver Inge Arne Eriksen i Bivdu. her fra tørrfiskproduksjon i Sund i Lofoten.Foto: Julie Arntsen
Publisert 2. November 2024, kl. 06.46Oppdatert 2. November 2024, kl. 06.46
BivdutørrfiskTorskekvoter