Trebåten «Havpryd» ble bygget i 1953, og eies av rederiet Havpryd AS. Brødrene Tor, Per og Jan Kristiansen på Ørsnes eier båten, som deres far, Kastor, fikk bygget, skriver Lofotposten.

I høst ble båten og kvoten solgt til GHT Fiskeri AS, som eies av Geir Helge Tøllefsen på Husøy i Senja.

Her er båten fotografert i sin hjemmehavn på Kleppstad i Lofoten, hvor den har hatt base de siste årene. Foto: Frode Adolfsen

Skal struktureres

Med salget av denne veteranen mister Vågan kommune en torskekvote på 200 tonn torsk, ifølge avisa.

Fiskeridirektoratet har gitt tillatelse til å strukturere kvoten inn i to av Husøy-rederiets båter: Nybygget «Skreigrunn» og «Senjaværing».

Båten, en veterankutter på 19,42 meter, har en torskekvote etter samme lengde. Båten har fisket 62,7 tonn i år av årets torskekvote, og har 203 tonn igjen å fiske som følge av en laber lofotsesong.

«Bernt Steinar» er solgt fra Andenes til Husøy. Foto: Frode Adolfsen

Andøy-kvote til Husøy

Fiskerimiljøet på Husøy har også sikret seg kvotegrunnlaget til den 65 år gamle Andenes-båten «Bernt Steinar». Ifølge Andøyposten/VOL.no er den 18 meter lange trebåten, med en torskekvote på 169 tonn, solgt til Senjen Sjø AS, som i siste ledd er eid av Rolf Bjørnar Tøllefsen og Ervik Havfiske.

Ifølge avisen skal kvotene fra Andenes-båten struktureres inn i vel 35 meter lange «Delfin».

«Bernt Steinar» er den andre båten i denne flåtegruppen, og som ikke tidligere har vært strukturert, som i løpet av kort tid er solgt ut av Andøy. 16,5 meter lange «Alvestad» ble tidligere i sommer solgt til Myre for 32 millioner kroner.

«Bernt Steinar» har ligget ute for salg gjennom OSO Maritim med en prisantydning på 39 millioner kroner. Megler Johan Olsen har uttalt til VOL at ingen aktuelle lokale kandidater var i posisjon til å kjøpe båt og kvoter. Selger Inge Bernt Strand har ikke ønsket å kommentere den endelige prisen overfor Andøyposten/VOL.