I en pressemelding opplyser verftet at det er reder Kjell-Gunnar Hoddevik og partnere Johnny Årvik og Jan-Ove Langeland i rederiet Polarbris AS som har bestilt et snurrevadfartøy på 43,50 meter. Båten skal etter planen overleveres i august 2023.

Skroget til det nye fartøyet skal bygges hos Karstensen Shipyard Poland.

Dobbelt kvotesett

Polarbris AS/Atlantic Longline AS hører inn under Atlantic Seafish AS, som nå driver «Atlantic», Norges største og første kombinerte linebåt- og snurrevadfartøy. Rederiet har dobbelt kvotesett og ser det derfor som nødvendig å kunne drifte med ett til fartøy.

Etter planen skal snurrevadfartøyet overleveres i august 2023. Foto: Karstensens Skibsværft

Rederiet Atlantic ble stiftet i 1997 av Kjell-Gunnar Hoddevik og Johnny Årvik, og har base i Ålesund.

Driften startet med en eldre linebåt, «Fernando». Første «Polarbris» kjøpte rederiet i 2000. Etter dette har rederiet hatt seks forskjellige fartøy, og siste fartøy ut var altså «Atlantic», som ble overlevert i fjor fra Tyrkia.

Det er første gang rederiet bygger hos Karstensen, og har jobbet tett med verftet i utvikling av båten.

Med denne kontrakten har verftet i Skagen nå 14 nybygg i ordreboken for levering de neste to årene. I år har verftet levert åtte nybygg.

Avansert fabrikk

Fartøyet skal utrustes med elektriske vinsjer for best mulig effektiv og minst mulig miljøbelastning. Fremdriftsanlegget er også prosjektert med mål om å redusere miljøbelastningen.

I likhet med ”Atlantic” skal også nye ”Polarbris” utrustes med Brunvoll nedsenkbar thruster/Azimuth i forskipet. Fartøyet får videre en avansert fabrikk fra firmaet Bjørdal, mens fryse- og kjøleanlegg skal leveres av Teknotherm. I løpet av de neste ukene tar rederiet og verftet sikte på at leverandører til resterende hovedkomponenter kommer på plass.

«Polarbris» blir den første båten rederiet bygger hos Karstensens Skibsværft. Foto: Karstensens Skibsværft
«Polarbris»
  • Lengde overalt: 43,50 m
  • Bredde moulded: 11,50 m
  • Dybde til shelterdekk: 6,60 m
  • Båten skal overleveres i august 2023