Snurperen og tråleren «Havskjer» kom til Ålesund i januar fra Karstensens Skibsværft i Skagen i Danmark. Nå på lørdag vil Veibust Fiskeriselskap AS døpe fiskebåten i Ålesund.

På grunn av koronarestriksjoner har det ikke vært mulig å få gjennomført dåp og fest før nå, heter det i en melding fra rederiet.

Store utfordringer

Nå ønsker de å ha en storstilt markering av nybåten. Lørdag vil den ligge ved Storneskaia, og det blir åpen båt fra klokken 10 til 13. Selve dåpsseremonien vil være klokken 14. Da vil gudmødrene Helene Veibust og Martine Veibust døpe skipet.

Det nye fartøyet er rederiets tredje nybygg. Rederiet eies og drives av Henning Veibust.

Fartøyet er designet og utrustet ved Karstensens Skibsværft i Danmark. Skroget er bygget i Polen.

– Byggeprosessen har vært preget av store utfordringer som skyldes covid-19 pandemien. Et særdeles godt samarbeid med Karstensens Skibsværft har resultert i at vi kom i mål og er strålende fornøyd med resultatet, heter det i meldingen.

Nettromler med kapasitet på 148 tonn på nye «Havskjer». Foto: Karstensen Skibsværft

Solgte «Havfisk»

Dagens «Havfisk», tidligere «Havskjer», ble bygget og levert i 2000.

– Det har vært en fantastisk god båt, men den er nå solgt til Færøyene og vil bli overlevert på onsdag, skriver rederiet.

Rederiet har vært opptatt av innovative løsninger, og har lagt spesielt vekt på å optimalisere arbeidsforhold, sikkerhet og komfort for mannskapet, ifølge meldingen.

– Vi har gjort mye for at dette skipet skal være miljøvennlig, støyvennlig og sikkert på alle tenkelige måter, skriver de.

Hele lastedekket er overbygget, og bakre tråldekk er hevet en hel etasje, for å øke fribord og dermed sikkerheten for mannskapet.