Havøysund-rederiet Silfaks Fiskebåtrederi AS har kjøpt en ny og mer moderne ringnotbåt, nemlig Misund-båten «Havsnurp», melder iFinnmark.

– Den her båten er ti år gammel, mens den vi hadde før var 22 år gammel, sier daglig leder Jørn Oddvar Majala i familierederiet Silfaks Fiskebåtrederi til avisen.I starten av neste uke blir «Havsnurp» omdøpt til «Ingrid Majala».

Høsten 2023

– Det er en stor investering for familien. Neste generasjon er på vei inn i rederiet. Så det er en stor dag for oss, sier Majala.

Fiskeribladet omtalte i september i fjor at Havsnurp AS, som er eid av familiene Stølen og Hole fra Midsund, skal bygge ny båt. Kontrakt er inngått med Karstensens Skibsværft om design og bygging av en kombinert snurper/tråler på 69,99 meter.

Denne skal erstatte «Havsnurp» på 62,6 meter, som ble levert fra samme verft i 2013. Overlevering av nybåten skal etter planen skje i oktober 2023.

Ikke gratis

Silfaks Fiskebåtrederi og rederiet fra Misund skal fiske kvotene sine sammen på «Havsnurp», nå «Ingrid Majala», de neste to årene mens nybåten i Skagen blir ferdigstilt.

Hva rederiet i Havøysund måtte betale for «Havsnurp», vil ikke Majala ut med:

– Det jeg kan si er at det ikke er gratis, sier Jørn Oddvar Majala til iFinnmark.

Nybåten skal bygges ved Karstensens Skibsværft og er en kombinert snurper/tråler på 69,99 meter. Den skal bygges for not- og tråfiske, delvis etter sild og makrell samt industrifisk, kombinert med hvitfisk.

I motsetning til dagens fartøy, vil hele lastedekket på nybåten være vanntett.

Skrog-utformingen er blitt designet for å optimalisere driftsprofilen til det nye fartøyet, med tanke på lavest mulig drivstofforbruk og utslipp. Videre utrustes fartøyet med elektriske vinsjer, elektrisk fiskepumpe, varmegjenvinning fra alle motorer, LED-belysning.