Lofotposten skriver onsdag at Svolvær-rederiet Kransvik utvider flåten med en betydelig investering i «Straumberg». Fartøyet blir Lofotens eneste ringnotfartøy.

Rederiet eier og driver i dag «Knut Olav» på 43 meter, 35 meter lange «Ballstadøy» og 28 meter lange «Kransvik Jr». «Knut Olav» var ny i 2019. I tillegg har selskapet nylig skrevet kontrakt på helt nye «Bernt Oskar» som leveres i 2022.

Nå bekrefter Kransvik kjøpet av den 46,5 meter lange ringnotbåten «Straumberg» fra Helgeland med kvoter.

– Kransvik Kystfiske AS har inngått avtale om kjøp av 100 % av aksjene i Straumberg Drift AS fra Straumberg Holding AS, framgår det av en pressemelding onsdag.

Båten er hjemmehørende i Leirfjord i dag. Selskapet som har solgt fartøyet er registrert i Trondheim.

Nå får den nye eiere i Lofoten. Helgelands Blad omtalte i januar at båt og kvoter kunne bli solgt for rundt 400 millioner kroner. Båten har ringnottillatelse med struktur, vassildtrål, snøkrabbetillatelse og seisnurpkonsesjon.

Pensjonerer seg

Fiskeribladet omtalte i januar at fartøyet selges med kvoter fordi reder Øystein Hanssen skal pensjonere seg.

Fiskeribladet omtalte i vinter at salget skjer fordi rederen ønsker å pensjonere seg.

- Det føles som et riktig og nødvendig valg. Det er ingen som står klar til å ta over driften videre. Selv er jeg 72 år og føler jeg har drevet lenge nok. Jeg begynte på fiskebåt i sommerferien som 13-åring og har drevet fiske hele tiden bortsett fra noen år i skipsfarten etter å ha tatt skipperutdannelse, sa Hansen da Fiskeribladet intervjuet ham i vinter.

«Straumberg» fisket for rundt 30 millioner kroner både i 2018 og 2019. De årlige driftsmarginene var på rundt fire millioner kroner.