Fartøyet får navnet «Christina S» og vil bli driftet av Simpson-familien med base i Fraserburgh, Skottland i kompaniskap med P & J Johnston (Christian Marr). Det opplyser Karstensens Skibsværft i en pressemelding.

I dag drifter Simpson-familien den 72 meter lange «Christina S». Denne båten vil bli erstattet av det nye fartøyet som etter planen skal overleveres i juli 2023. Nybåten som måler 77 meter i lengden og 15,60 meter i bredden, settes inn i tradisjonelt pelagisk trålfiske der makrell, sild og kolmule blir hovedartene.

Wärtsila skal levere fremdriftsmaskineriet til tråleren. Foto: Karstensens Skibsværft

Første som bygges i Skagen

Ernest Simpson har ledet familierederiet i fem tiår, men har nå gitt stafettpinnen videre til neste generasjon med Allan Simpson som daglig leder og skipper. Simpson-familien har en lang historie i den skotske fiskeindustrien og Ernest Simpson kjøpte sitt første nybygg i 1976.

Etter den tid har rederiet fått bygget to «Christina S», samt at de også har har hatt en bruktbåt i drift under samme navn.

Hovedspesifikasjoner «Christina S»

Lengde: 77 m

Bredde: 15,60 m

Dybde til shelterdekk: 9,20 m

Fremdriftsmaskineri: Wärtsila 12V31, 7320 kW

Nybygget de nå har bestilt i Skagen blir første båten Karstensen Skibsværft bygger for rederiet.

For tiden har verftet 9 pelagiske fartøy under bygging som skal bli levert innenfor en tidsramme på to år.

Optimalisere kvalitet

Designet, spesifikasjoner og arrangement på båten med byggnummer 470, er et resultat av omfattende og tett samarbeid mellom rederi og verft, skriver Karstensens Skibsværft i meldingen.

Fokus har vært på å optimalisere kvalitet på fangsten. Videre har sikkerhet og komfort om bord for mannskapet har vært viktig i designprosessen, opplyser verftet videre.

Wärtsila skal levere fremdriftsmaskineriet på båten, som utstyres med en Wärtsila 12V31, 7320 kW.

«Christina S» blir første båten Karstensens Skibsværft bygger for Christina S Fishing Company. Foto: Karstensens Skibsværft