Etter tre døgns seilas fra Polen ankom nybygget 153 til Hvide Sande med hjelp fra slepebåten Gitte Vig ved 15-tiden lørdag ettermiddag, skriver Hvide Sande Shipyard, Steel & Service på Facebook der de har delt en rekke bilder av nye «Skulebas».

Planlagt levering til skolen er sommeren 2023.

105 millioner kroner

Fartøyet som skal erstatte det gamle opplæringsfartøyet «Skulebas Senior», er 38 meter lang - 3,5 meter lenger enn dagens fartøy. Båten har en bredde på 10,5 meter.

Byggekontrakten har en ramme på 105 millioner kroner.

Båten er utrustet med hybriddrift via en diesel-elektrisk aggregatløysing med batteripakke på 1000 kw for framdrift, råstofflagring er basert på lagring i 1000 liters kar i kjølerom med tilsvarende løsning for restråstoffet.

Nye «Skulebas» er på plass i Danmark for utrustning. Foto: Hvide Sande Shipyard, Steel & Service

Nye redskaper

Sammenlignet med konseptet på gamle «Skulebas Senior», er driftsgrunnlaget utvidet med utstyr for snurrevad og trål i tillegg til line og garn, med fartsområde Bankfiske 1 og Liten Kystfart. Messa blir utrustet slik at den og kan brukast som undervisingsrom for 15 elever.

Opplæringsfartøyet brukes blant annet i et pigghåtokt som ble gjennomført for første gang i fjor. Elevene fra VG2 bidrar da til havforskningen sammen med forskere fra Havforskningsinstituttet.

Nye «Skulebas» ankom Hvide Sande lørdag. Foto: Hvide Sande Shipyard, Steel & Service