«Havila Capella» fikk prisen under Nor-Shipping-utstillingen mandag.

– Vi har vært med på å utvikle og levere en rekke løsninger som sammen gjør dette fartøyet i stand til å seile den grønneste seilasen langs norskekysten, sier Gunnar Larsen, konsernsjef i HAV Group ASA, som har hovedkontor i Fosnavåg.

HAV Groups datterselskaper HAV Design, HAV Hydrogen, Norwegian Electric Systems og Norwegian Greentech har alle bidratt til «Havila Capella».

Verdens største batteripakke

HAV Design fra Fosnavåg har designet skipet som inneholder en rekke teknologiske nyvinninger for å sikre lavest mulig driftskostnader og utslipp. Båten har verdens største batteripakke, med en kapasitet på 6.100 kilowattimer. Det er mer enn dobbelt så mye som de største batteriferjene.

– Den store batteripakken gjør at Havila Kystruten kan innfri kravene til utslippsfri seiling i verdensarvfjordene flere år før regjeringens krav inntrer, sier Larsen.

Havila Capella er det første skipet i en rekke av fire og HAV Group leverer design og utstyrspakke til alle skipene, som vil utgjøre en viktig del av trafikken på kystruten mellom Bergen og Kirkenes.

Administrerende direktør Bent Martini i Havila Kystruten sier de er stolte av å ta imot denne prisen for deres første skip, Havila Capella.