Klokken 14 inviterer Prestfjord-rederiet til dåp av fabrikktråleren «Sunderøy» på Holmen i Sortland.

I en pressemelding opplyser rederiet at de som ønsker å ta seg en kikk, får komme om bord.

– For oss i Holmøy Maritime er dette en merkedag. Med utgangspunkt i Vesterålen, i Sortland kommune på Holmen, har vi investert for å være en del av fremtiden i norsk fiskerinæring. Vi håper derfor at mange Vesterålinger vil delta sammen med oss på lørdag. Alle er hjertelig velkomne, sier Knut Roald Holmøy, administrerende direktør i Holmøy Maritime AS, i meldingen.

Den nye fabrikktråleren til Prestfjord-rederiet har vært i drift siden høsten 2020 - nå til helgen skal den døpes. Foto: Prestfjord

– En drømmestart

Da Holmøy gjestet ombordfryst-konferansen i mars, var Holmøy full av lovord om nybåten:

– Det har vært en drømmestart, fra dag én, fortalte Holmøy over videolink under konferansen.

Holmøy kunne da fortelle at båten hadde gjennomgått både både storm og korona på vei hjem fra det spanske verftet Astilleros Gondan Shipyard i Figueras.

Båten, med en prisramme på over 400 millioner kroner, har vært i full drift siden høsten 2020. Tråleren har kvoter på sei, torsk hyse, samt reketrålkonsesjon.

Trygg teknologi

Nye «Sunderøy» er 77x17 meter og erstatter rederiets eldste tråler med samme navn, bygd ved samme verft i Spania i 2004.

Rederen røpet på ombordfryst-konferansen i mars at innmaten i båten er basert på kjent og trygg teknologi for rederiet. Valg av verft var heller ikke nytt, men en kombinasjon av tidligere erfaring med Astilleros, pris og leveringstid.

Nytt om bord er regenererende el-vinsjer og annet som bidrar til energieffektivisering.