Rune Eriksen (44) startet 1. september i Vesterålen Havbruk som driftsdirektør, skriver selskapet i en pressemelding.

Han har vært med i oppbygningen av Norcod fra starten, først som selskapets administrerende direktør og deretter som produksjonsdirektør. Han har før dette jobbet som daglig leder for NRS Troms.

Eriksen har kjøpt aksjer i selskapet og er nå fjerde største aksjonær. Han fortsetter også som styringsgruppeleder for det nasjonale torskenettverket.

– Jeg har sett frem til å komme i gang og få være med på oppbyggingen av torskeoppdrett i Vesterålen Havbruk. Det er en nytenkende tankegang i selskapet med samsvar mellom ord og handling. At de fleste av selskapets medarbeidere er aksjonærer gir også en egen mentalitet og engasjement for fisken, dyrevelferden og produksjonen. Det skal bli utrolig spennende å få bli kjent med alle de kunnskapsrike menneskene som jobber i konsernet, uttaler Eriksen i pressemeldingen.

– At de fleste av selskapets medarbeidere er aksjonærer gir også en egen mentalitet og engasjement for fisken, dyrevelferden og produksjonen, uttaler Rune Eriksen om sin nye jobb. Foto: Vesterålen Havbruk

– Mye utvikling og konsolidering

Vesterålen Havbruk er et hvitfiskkonsern med base på Myre i Vesterålen. Selskapet driver med oppdrett, fiskemottak, videreforedling, oppdrettsslakteri og utvikling av sporingsteknologi for sjømat. Det jobber i dag 180 medarbeidere i konsernet.

– Vesterålen Havbruk teamet er veldig glad for at vi har fått med oss Rune. Han er en målrettet leder med inngående erfaring innen produksjon av oppdrettsfisk i sjø, både rød og hvit. At vi kan sikre oss denne kompetansen vil være svært viktig i vår videre skalering, spesielt innenfor oppdrett. I den fasen selskapet er i nå, er det mye utvikling og konsolidering. Jeg gleder meg til å kunne komme med flere gode nyheter i tiden som kommer, uttaler Brynjar Kværnstuen, administrerende direktør, i pressemeldingen.