Det melder Norges sjømatråd i en pressemelding fredag.

– Det er ingen dramatikk bak denne avgjørelsen. Jeg har hatt seks fantastisk spennende år i Sjømatrådet. Her har jeg jobbet med en kompetent og omstillingsdyktig organisasjon som jeg kommer til å savne. Det er likevel en tid for alt, og akkurat nå er det rett for meg å gjøre noe annet, sier Larsen i meldingen.

Tid til å tenke

Renate Larsen har seks måneders oppsigelse og vil stå i stillingen ut oppsigelsestiden dersom styret ønsker det.

– Jeg går ikke fra Sjømatrådet til ny jobb. Nå skal jeg bruke litt tid til å tenke gjennom hva jeg skal gjøre framover, understreker Renate Larsen.

I januar ble det kjent at Larsen satser på tareoppdrett med Ole-Hermann Strømmesen og tidligere kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten, Anne Marit Bjørnflaten. Trioen har gått inn med til sammen 500.000 kroner i aksjekapital i selskapet Oceanweed, hvor Larsen sitter som styreleder.

På spørsmål om taresatsningen betyr at hun tenker på å slutte i Sjømatrådet, svarte Larsen følgende i en epost til IntraFish, i januar:

– Mitt daglige arbeid er i Sjømatrådet og jeg skal fortsette med det. Jeg skal være styreleder i Oceanfood, som selskapet heter. Dette er noe jeg gjøre på fritiden og utover min daglige jobb i Sjømatrådet.

Styret i Norges Sjømatråd vil nå starte prosessen med å finne ny administrerende direktør til Norges sjømatråd AS. Stillingen vil bli utlyst, opplyser Sjømatrådet.

– Har forståelse

Det var på et allmøte fredag ettermiddag at de ansatte ble informert.

– Jeg hadde håpet å beholde Renate Larsen en stund til, men har samtidig forståelse for at det er en tid for alt og at hun nå vil vurdere andre muligheter. Jeg har satt veldig stor pris på Renate som person, hennes profesjonalitet, trygghet og lederevner, sier styreleder i Norges sjømatråd, Marianne E. Johnsen, i pressemeldingen.

Saken oppdateres.