Hun kommer fra stillingen som prosjekt- og kvalitetssjef, men har lang fartstid i konsernet fra ulike deler av verdikjeden.

Utne er oppvokst mellom startfôringskarene i Norddalsfjorden i lukten av fisk og fiskefôr, utdannet havbruksbiolog og startet sin karriere i Firda som kvalitetsansvarlig med ansvar for innføring av Global Gap i konsernet i 2013, opplyses det i en melding.

Siden har hun jobbet mye med internkontrollsystemer, myndighetskontakt, og ASC. I 2018 gikk hun inn i konsernets ledergruppe.

– Jeg ser fram til å drive konsernet videre. I løpet av de 10 årene jeg har jobbet i Firda har konsernet gjort store grep, og dette har resultert i økt produktivitet samt bedrede biologiske og økonomiske resultat. Det er skapt solide, spennende, og trygge arbeidsplasser som bidrar til liv i små kystsamfunn, det skal vi fortsette med, sier hun i en melding.

Forblir aktiv

Ola Braanaas som er grunnlegger og eneeier av konsernet opplyser at han vil forblir aktiv i sitt eierskap, med fokus på strategi, prosjekt og virksomhetsutvikling.

– Siden oppstarten i 1986 har det vært en eventyrlig reise sammen med svært dyktige og kompetente medarbeidere. Fra en gjeldstynget Campingvogn i Norddalsfjorden, fram til et bunnsolid milliardkonsern med 180 dyktige medarbeidere som hver dag bidrar til lys i husan, og velferd i Norge, sier han i meldingen.

– Tidene skifter å de egenskapene som veide tungt tidligere fyller ikke alltid kravene i dag. Optimismen og virketrangen får seg innimellom en nesestyver, å den rastløses iver etter stadig å komme videre strander stadig oftere i et tungt maskineri som fordrer andre tilnærmingsmetoder og egenskaper, sier han videre.

Ola Braanaas er grunnleggeren av Firda Seafood Foto: Helge Skodvin
Firda Seafood
  • Oppdrettsselskap som siden 2020 kun har produsert ørret
  • Har produksjon flere steder i Vestland fylke, hovedsakelig i gamle Sogn og Fjordane
  • Har hovedkontor og slakteri på Byrksnesøy ved utløpet av Sognefjorden
  • Selskapet ble grunnlagt av Ola Braanaas, som fortsatt er eneeier i konsernet
  • Omsetningen var 1,65 milliarder kroner mens driftsresultatet endte på 297 millioner kroner i 2021
Kilde: Selskapets nettsider / Proff.no