Camilla Aadland, nyhetsredaktør i Fiskeribladet og Intrafish, blir kommunikasjonssjef i forskningsinstituttet Norce.

– Jeg har hatt noen utrolig fine, lærerike og interessante år i Fiskeribladet og Intrafish, og kommer til å savne gjengen her. Nå går ferden videre til Norce, det blir spennende, sier Aadland til Intrafish/Fiskeribladet.

– Spennende konsern

Aadland er utdannet journalist, og har bred erfaring fra norsk presse. De siste årene har hun vært redaktør, og har både jobbet med daglig nyhetsledelse og med strategi.

– Jeg gleder meg veldig til å starte opp som kommunikasjonssjef i Norce. Det er et ordentlig spennende konsern, som forsker på viktige tema som klima, helse og samfunn. Jeg ser frem til å bidra til å løfte frem forskningen og å styrke synligheten til Norce, uttaler Aadland i en pressemelding fra Norce.

Christina Brunner, organisasjonsdirektør i Norce, sier hun er glad for at Aadland skal lede kommunikasjonsarbeidet i Norce.

– Med Camilla får vi en veldig kompetent fagperson med oss på laget. Gjennom sine tidligere erfaringer kjenner hun godt til flere av de sektorene Norce jobber med. Med sin bakgrunn vil hun styrke og komplettere kommunikasjonsmiljøet vårt, uttaler Brunner i pressemeldingen.

Jobbet med forskningskommunikasjon

I flere år hadde Aadland ansvar for dekningen av industri og energi i Teknisk Ukeblad. Senere var hun med å bygge opp Sysla – nå E24 – hvor hun blant annet dekket havbruksnæringen og grønt næringsliv. I 2017 ble hun hentet til Fiskeribladet for å bygge opp Fiskeribladets nettsted for forskning og teknologi Tekfisk. Både i Sysla og Tekfisk har hun laget en rekke podkaster.

Aadland har også tidligere jobbet med forskningskommunikasjon, som kommunikasjonsleder i Bjerknessenteret og som kommunikasjonsrådgiver i Uni Research.

– Jeg stortrivdes da jeg var i Uni Research, som nå er en del av Norce. Det blir veldig kjekt å komme tilbake til det som nå er et av Norges største forskningsselskap, med avdelinger en rekke ulike steder i landet. Jeg er stolt over å få muligheten til å lede det gode kommunikasjonsarbeidet som gjøres i Norce, uttaler Aadland, som vil ha arbeidssted i Bergen.