30-åringen kommer fra Steigen, og har med seg fire års erfaring fra jobb i Fiskeridirektoratet region Nordland inn på sitt nye kontor i Bodø sentrum.

– Jeg er veldig glad for å få sjansen til å jobbe for fiskerinæringas interesser som rådgiver i Nordland Fylkes Fiskarlag. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med organisasjonen og ikke minst medlemmene som vi hver eneste dag skal jobbe for å ivareta interessene til, sier Aasjord i en melding.

Marine verneplaner

I Fiskarlaget skal hun blant annet arbeide med marin arealforvaltning, akvakultur og marine verneplaner, i tillegg til å dra veksler på tidligere tverrfaglig samarbeid med etater innen fiskeri- og sjømatsektoren.

Aasjord har en sammensatt bachelorgrad fra Universitetet i Oslo og Nord universitet. Hun har studert real- og fiskerifag ved Nord Universitet og fulgt et bachelorløp på Geologisk Institutt ved Universitetet i Oslo.

Aasjord er trebarnsmor, gift og bor i Bodø.

Passer godt

Daglig leder Hanne Fagertun sier hun er svært godt fornøyd med å ha fått inn en ung og allsidig ny kollega og hun forventer at Mira Bolsøy Aasjord vil bidra til å representere fiskernes interesser på en god måte:

– Mira har en utdannelse og praksis som jeg tror passer svært godt med de behovene og utfordringene som vi har langs vår del av kysten. Jeg ser frem til å bli kjent med henne og tror vi sammen vil bidra til at vi fortsatt oppfattes som en kompetent og relevant administrasjon for våre medlemmer, sier Fagertun i meldingen.