Nordlaks har ansatt Per Erik Hagen (48) i stillingen som HR-sjef. Han starter etter sommeren, skriver Nordlaks i en pressemelding. Hagen jobber i dag som politiinspektør i Nordland politistrikt, hvor han er driftsenhetsleder for Lofoten og Vesterålen.

20 år i politiet

Hagen er hadselværing og bor på Stokmarknes sammen med sin kone og to barn. Han har vært hele sin karriere i politiet i ulike lederstillinger.

– Jeg har hatt det veldig bra i politiet sammen med utrolig flinke og dedikerte medarbeidere. Samholdet, kulturen og identiteten man knytter til jobben i politiet stikker dypt. Dette har vært en del av meg i over 20 år, og er ikke noe man gir lett slipp på, sier Hagen i pressemeldingen.

Han sier timingen for et skifte er bra for hans del.

– Det var en utrolig spennende og sjelden mulighet som dukket opp i Nordlaks. Jeg gikk noen runder med meg selv der jeg tenkte at man helst skal utfordre seg selv og våge noe. Da Nordlaks tilbudte meg stillingen, så var det rett for meg. Om jeg noen gang skulle gi slipp på uniformen – så var det nå, uttaler Hagen i pressemeldingen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

Over 500 fast ansatte

Hagen har sin utdannelse fra Politihøgskolen, hvor han i tillegg til politiutdannelsen har videreutdanning innen ledelse og organisasjonsutvikling. Han har også en mastergrad (MBA) i økonomi og ledelse fra Nord universitet.

– Nordlaks er en betydelig aktør i samfunnet lokalt, og man har jo sett den utviklingen og veksten som selskapet har hatt. Det imponerer, og det motiverer meg å skulle bli en del av. Jeg har ingen erfaring fra sjømatbransjen. Men fagfolk er fagfolk, og Nordlaks har mange nok som kan havbruk, sier Hagen i meldingen.

– Min rolle som HR-sjef blir å ha søkelys på en del av de samme tingene som vi har jobbet med i politiet; som organisasjonsutvikling, personalledelse og lederutvikling. Nå gleder jeg meg veldig til å komme på plass, til å bli kjent med folkene i Nordlaks og finne ut hvordan organisasjonen er skrudd sammen og hvordan ting er. Det blir jobb nummer én, og så skal vi sammen finne måter å utvikle oss på, fortsetter han.

Nordlaks hadde over 500 fast ansatte ved utløpet av fjoråret, som er 122 flere enn i 2018. Medregnet vikarer, engasjementer, lærlinger og innleide så var det over 700 sysselsatte i selskapet i løpet av fjoråret, skriver Nordlaks i pressemeldingen.