Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide er av Kongen i statsråd utnevnt som direktør for Sjøfartsdirektoratet for en åremålsperiode på seks år. Hareide begynner i stillingen 1. januar 2022, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Svært godt kvalifisert leder

– Sjøfartsdirektoratet skal bidra til å sikre Norges posisjon som en ledende sjøfartsnasjon. Med Knut Arild Hareide får Sjøfartsdirektoratet en svært godt kvalifisert leder med bred erfaring fra politikk og næringsliv. Som tidligere statsråd i flere departement kjenner han både forvaltningen og sektoren godt, og jeg ser fram til et godt samarbeid i årene framover, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) i en uttalelse.

Fra politikken

Knut Arild Hareide ledet KrF fra 2011 til 2019, og har erfaring fra både kommunepolitikken og rikspolitikken. Hareide har vært stortingsrepresentant fra 2009 til 2021. Fra 2004 til 2005 var han miljøvernminister og fra 2020–2021 var han samferdselsminister.

Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har bakgrunn som organisasjonsdirektør, prosjektleder og forretningsutvikler i Schibsted.

Mangeårig sjøfartsdirektør Olav Akselsen døde i august i år som følge av alvorlig sykdom. Lars Alvestad har fungert som sjøfartsdirektør de siste to årene.