Avgjørelsen ble kjent i går, mandag.

Siden 2015 har Berfjord vært styreleder i Fiskebåt, og han har hatt verv som nestleder i Norges Fiskarlag. Han har også erfaring fra eget rederi, Dønna Havfiske, som blant annet eide ringnotfartøyet «Åkerøy».

– Vi har i Jonny Berfjord fått en person med lang og god erfaring fra både land og sjø. Han besitter mye kunnskap om norsk fiskerinæring, noe som har vært viktig for Sildelaget i jakten på ny direktør, sier styreleder Lars Ove Stenevik i en pressemelding.

Styreleder Lars Ove Stenevik i Norges Sildesalgslag. Foto: Nils Torsvik

Stenevik legger til at styret mener Berfjord er den rette til å lede dette arbeidet.

– Solid erfaring

Administrerende direktør Robert Eriksson i Sjømatbedriftene sier at det alltid er spennende når nye toppledere kommer inn i næringens organisasjoner.

– Ekstra spennende er det jo når det skjer endringer i organisasjoner man samhandler mye med. Jonny Berfjord er et navn som er godt kjent for oss, og som har solid erfaring og bred kompetanse fra næringen, sier han til Fiskeribladet.

– Sjømatbedriftene og jeg ønsker å gratulere Jonny med ny, store og spennende oppgaver og vi i Sjømatbedriftene ser frem til et fortsatt godt og konstruktivt samarbeid med han og Sildsalgslaget, følger han opp.

Berfjord vil fortsette som styreleder i Fiskebåt fram til organisasjonens årsmøte avsluttes 15. februar. Øyvind Furnes er konstituert leder av Sildelaget til Berfjord tar over 11. april, like over påske.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Berfjord til Fiskeribladet.