Martine Werring-Westly (36) starter i Sjømat Norge 1. februar neste år, skriver Sjømat Norge i en pressemelding. Sørlendingen blir en del av industriavdelingen som jobber for fiskeindustrien og villfisk.

– Grunnen til at jeg skifter jobb er rett og slett at dette var en spennende mulighet som det ikke var mulig å si nei til. Jeg har jobbet med sjømatnæringen siden 2013, og er veldig engasjert i næringen. Dette er en mulighet til å jobbe med de samme problemstillingene, men fra en annen vinkel enn jeg gjør i dag, sier Werring-Westly til Fiskeribladet.

Werring-Westly kommer fra stillingen som seniorrådgiver i Nærings- og fiskeridepartementet. Hun startet i det daværende Fiskeri- og kystdepartement i 2013 og har jobbet sjømatseksjonen i næringspolitisk avdeling før hun de siste tre årene har vært tilknyttet handelspolitisk avdeling, seksjon for sjømathandel og WTO. Werring-Westly er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og har i tillegg jobbet i Utlendingsnemnda.

– Motiverer personlig

– Sjømatnæringen er jo en fantastisk spennende og ikke minst viktig næring. Selv om det kanskje kan høres ut som en floskel, så stemmer det og er noe som motiverer personlig. Jeg føler meg veldig privilegert som får ta med meg engasjementet mitt for sjømatnæringen og bli en del av laget til Sjømat Norge, sier Werring-Westly i pressemeldingen.

Hun er opprinnelig fra Kristiansand, gift og har to barn.

– Martine vil vil styrke laget i Sjømat Norge. Vi er svært heldige som har fått ja fra en dyktig jurist som har førstehånds kunnskap om sjømatnæringen. Hun har den kompetansen vi har bruk for og vil trenge i tiden fremover, da sjømatnæringen bare blir viktigere og viktigere. Vi er svært glade for at Martine har takket ja til å begynne i Sjømat Norge, sier administrerende direktør Geir Ove Ystmark i pressemeldingen.