I en melding på egne nettsider, melder Sildesalgslaget at økonomidirektør Øyvind Funes er fra 1. januar 2023 konstituert som daglig leder i Norges Sildesalgslag.

– Vi er veldig fornøyd med at Øyvind tar vervet som konstituert daglig leder i Sildelaget mens prosessen med å ansette ny leder for Sildelaget pågår, sier styreleder Lars Ove Stenevik i en uttalelse.

– Vi er sikker på at Sildelaget og Sildelagets tjenester vil bli ivaretatt på en framifrå måte, både i denne perioden framover og når ny administrerende er på plass, fortsetter han.

Furnes takker for tilliten:

– Sildelaget har gode og kompetansesikre folk i alle ledd og jeg er sikker på at både fiskere, kjøpere og alle andre som jobber med Sildelaget vil få akkurat den servicen de er vant med fra oss, sier Øyvind Furnes.

Det var i august i fjor det ble kjent at administrerende direktør Paul Oma går av. I en pressemelding fra Sildelaget ble det da opplyst om at Omas oppsigelsestid er seks måneder og at han vil i perioden frem til 1. mars 2023 fortsatt bidra med sin kompetanse. Oma har vært direktør i Sildesalgslaget siden august 2015. Da overtok han toppjobben fra Otto Gregussen.