– Vi hjelper bedrifter med utviklingsarbeid som de kanskje ikke setter av tid til selv. Svarene på hva bedriftene gjerne skal komme frem til sitter de gjerne på selv, men vi er inne sammen med dem og viser noen muligheter.

Det sier Lasse Kristiansen til IntraFish. Han har nylig startet som prosessleder i Protomore. Selskapet hjelper både gründere og etablerte bedrifter med blant annet prototyping, innovasjonsprosesser og kompetanseheving.

– De siste fem årene har jeg jobbet med næringsutvikling i Møre og Romsdal fylkeskommune. Nå kommer jeg til å være mer «hands on» på næringslivet, og direkte koblet på bedrifter og utfordringer de har, sier Kristiansen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

Initiativtaker i Youngfish Midt

Kristiansen har erfaring fra havbruk og offentlig forvaltning. Han skrev masteroppgaven sin om kjønnshormoner hos kråkeboller og har drevet oppdrett av kråkeboller. Han har også jobbet som prosjektleder på NTNU.

– Der jobbet jeg med det som het brohode havbruk, sier Kristiansen.

Kristiansen, som kommer fra Lødingen i Nordland, var i flere år aktiv i Youngfish.

– Jeg var initiativtaker da Youngfish ble etablert i Midt-Norge, sier Kristiansen.

I jobben i innovasjonsselskapet Protomore vil han også jobbe med andre næringer enn havbruk. Kontorplassen hans er i Molde.