Det skriver administrerende direktør Rita Karlsen i en pressemelding mandag morgen.

Magnus Fagertun er utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Narvik har jobbet i 15 år i IT-bransjen i Oslo, de siste årene i Google Cloud.

– Jeg er fra Nordreisa, men har bodd sørpå siden 2006. Familien har ønsket å flytte nordover, men jeg har ikke aktivt søkt etter noe. Da denne muligheten dukket opp, så var det interessant, sier Fagertun til Intrafish.

Nye perspektiver

Fagertun sier at jobben han har nå skiller seg en del fra jobben han begynner på i februar.

– Men jeg har jobbet med produksjon tidligere, blant annet en solcellefabrikk. Jeg håper at jeg kan ta med meg litt nye perspektiver på ting. Jeg har jobbet mye med oppstartsbedrifter i Oslo og sett hvordan andre jobber. Det er noe jeg ønsker å ta med meg inn i fiskerinæringen, sier Fagertun, som allerede har ordnet seg plass å bo nordpå.

Brødrene Karlsen, Flakstadvåg Laks AS og Akvafarm AS utgjør kjernevirksomhetene i konsernet. Her fra produksjonen på Husøy i fjor vinter. Foto: Tiril Tøllefsen/Brødrene Karlsen

Enormt potensial

– Vi er svært glad for å ha landet en slik kapasitet i vårt system. Vi har tro på at de som kan ta ny teknologi i bruk og utnytte fordelen med bruk og analyse av eksisterende data vil bli vinnerne i fremtidens sjømatnæring, skriver Rita Karlsen.

Hun mener det viser at potensialet til næringen er enorm, når unge og høyt utdannede personer tar med familie og flytter fra Oslo til Husøy.

Fagertun begynner i jobben i februar.

– Sjømatnæringen er inne i en rivende utvikling og jeg er imponert over jobben Rita og hele Brødrene Karlsen har gjort for å utvikle et bærekraftig konsern med mange bein å stå på. Jeg gleder meg til å flytte nordover igjen og tar med meg inspirasjon fra min tid i Google som vil løfte den digitale satsingen fremover, sier han i pressemeldingen.