Selskapsfakta
  • NHST Media Group eier publikasjonene Dagens Næringsliv, Europower, Fiskeribladet, IntraFish.no, IntraFish.com, Recharge, TradeWinds og Upstream.
  • Fiskeribladet er den viktigste nyhetsleverandøren og debattplattform for sjømatnæringen i Norge.
  • IntraFish.no er et ledende nettsted for den norske oppdrettsnæringen.
  • Fiskeribladet AS og Intrafish.no vil fortsette som ulike juridiske enheter og vil regnskapsmessig bli behandlet hver for seg. Det er totalt 38 årsverk tilknyttet publikasjonene.

Han kommer fra stillingen som redaksjonssjef for TV2 Nyhetene i Bergen.

– Jeg gleder meg stort til å jobbe sammen med resten av staben. NHST-konsernets planer høres utrolig offensiv og spennende ut, og jeg har svært lyst til å komme inn og gjøre mitt for å bidra til å løfte og få frem den gode journalistikken som lages i de to publikasjonene. Og ikke minst til å treffe de dyktige journalistene i Fiskeribladet og IntraFish, uttaler Trettenes i en pressemelding mandag.

Fiskeribladet og IntraFish omsatte i 2021 for om lag 53 millioner kroner. De to publikasjonene har 20 redaksjonelle medarbeidere. I løpet av det siste årene har begge nettstedene hatt en svært god digital utvikling. Nåværende nyhetsredaktør Camilla Aadland går over i en stilling som utviklingsredaktør.

– Camilla Aadland har lagt ned en betydelig innsats og gjort store løft for oss, og kommer til å bli svært viktig fremover i å utvikle oss digitalt. Hun vil få en sentral rolle i utvikle redaksjonen og journalistikken, sier Hage videre.

Motivert

– Ansettelsen skal sikre at vi blir enda tydeligere i nyhetsprioriteringene våre, og samtidig hjelpe oss til å vokse ytterligere i og utenfor norsk sjømatnæring, sier Øystein Hage, ansvarlig redaktør/administrerende direktør i Fiskeribladet og IntraFish.no.

Han tror ansettelsen også vil merkes positivt blant dagens lesere og brukere.

– Å få jobbe med to viktige næringer som fiskeri og havbruk motiverer meg og jeg gleder meg til å komme tettere på aktørene i bransjen, sier Trettenes.

– Bjarte har lang erfaring om hva som skal til for å sette dagsorden i det nasjonale nyhetsbildet. Det vil bli svært viktig for oss fremover. Han vil også tilføre hele NHST-konsernet mye kunnskap om lyd og bilde, uttaler Hage.

– Det er to næringer med engasjerte aktører som må lyttes til, men det blir også viktig at Fiskeribladet og IntraFish fortsetter med å ha et kritisk blikk på det som skjer langs kysten vår, sier Trettenes.

Med Trettenes som nyhetsredaktør og Camilla Aadland som utviklingsredaktør skal Fiskeribladet og IntraFish ta en enda tydeligere digital posisjon som de ledende merkevarene innenfor den norske sjømatnæringen.