TimeZero er en integrasjonsplattform

TimeZero er en funksjonsrik plotter i rivende utvikling og mange har etterhvert fått øynene opp for dette verktøyet. Men først og fremst opplever vi at kundene våre setter pris på TimeZero som en skalerbar integrasjonsplattform. Du kan bygge et kompakt system for en sjark, med plotter, radar og ekkolodd presentert på én skjerm, eller du kan bygge en omfattende løsning med et bredt spekter av fiskerilodd med ulike kapasiteter, tilpasset moderne fartøy som ofte driver flere typer fiskeri.

TimeZero oppgraderingskampanje!Les mer...

TimeZero oppgraderingskampanje 1.-30. juni.Oppgrader til nyeste versjon nå! Foto: Furuno

Skipper på M/S Seir, Ola Engeset, er godt fornøyd.- På Seir har vi fått en løsning som vi er godt fornøyd med. Vi har skjermstyring der vi aktiverer det utstyret vi ønsker å se. Vi kombinerer FCV-30, et kraftig lavfrekvens fiskerilodd med DFF3 loddet, som har et bredere frekvensområde og som er integrert i TimeZero. Da kan vi studere det vi ser med samtidig referanse til kartet og presentasjonen av historikken fra tidligere fiskeri, i samme område. Vi har også WASSP integrert i TimeZero. Er vi på et felt som vi ikke kjenner så godt, kartlegger vi samtidig som vi fisker. Det er fantastisk å kunne samle informasjon og få det presentert så oversiktlig og samtidig så detaljert. Løsningen bidrar til god læring og en dypere erfaring. På den måten er vi alltid litt bedre skodd for neste sesong. Foto: FURUNO

Sikre historikken med et duplisert oppsett

Historikken som ligger lagret i plotteren har naturligvis høy verdi. TimeZero har støtte for et oppsett med to plottere der alle data kontinuerlig speiles mellom de to systemene. Du har dermed alltid en oppdatert sikkerhetskopi. Begge systemer har full tilgang til integrerte moduler og de kan betjenes uavhengig.

Bredt utvalg av integrerbare moduler

Furuno tilbyr et bredt utvalg av radar- og ekkoloddmoduler etter ønske og behov, samt kompass, GPS, AIS, pilot og ulike typer kamera.

Prisgunstig retrofit av radar og ekkolodd

Selv om TimeZero plotteren er det sentrale elementet i løsningen, er det ofte behovet for en ny radar eller et nytt ekkolodd som er utgangspunktet for å diskutere TimeZero med kundene våre , sier Tore Florvaag, daglig leder hos Furuno-forhandler Florvaag Elektronikk.

- Bare det å få innplassert nytt utstyr i et styrhus som allerede er fylt til randen av skjermer og betjeninger kan være en betydelig utfordring. Her har TimeZero-løsningen sin styrke i at du kan presentere både plotter, radar og ekkolodd på samme skjerm, og du har felles betjening. Dette er plassbesparende. I tillegg er løsningen nettverksbasert, noe som gjør den langt enklere å installere. Som regel blir dette også en prisgunstig løsning, særlig når kunden vurderer både radar og lodd.

- Ofte er det behovet for en ny radar eller et nytt lodd som er utgangspunktet for at vi diskuterer TimeZero med våre kunder, sier Tore Florvaag i Florvaag Elektronikk. Foto: FURUNO

Komplett løsning for større nybygg

- For de større nybyggene innen fiskeri bygger vi en løsning der vi kombinerer større, frittstående modeller av radar, ekkolodd og sonar, komplettert med TimeZero og integrerte lodd og ofte også radar, som gode og prisgunstige backup-løsninger. Løsningen vi har laget for Seir er et godt eksempel, sier Florvaag.

Kraftige lodd med et bredt utvalg av svingere

De nyeste ekkoloddmodulene for TimeZero har høy sendereffekt og valgbar frekvens, avhengig av svinger. Ved retrofit kan vi tilby et bredt utvalg av svingere. Eller vi kan gjenbruke eksisterende svinger til en ny ekkoloddmodul. Avansert signalprosessering gir en skarp avtegning av ekko, høy skilleevne og svært god støyfiltrering. Flere av loddene har også nye funksjoner, som ACCU-FISH, som presenterer analyse av størrelse på fisk og BDS (Bottom Discrimination Sounder), funksjon for bunnklassifisering.

- Særlig på fiske rundt Grønland har vi behov for et kraftig ekkolodd med lang rekkevidde. Vi bruker Furuno FCV-30 som hovedlodd og har god erfaring med det. Så har vi i tillegg DFF3 (3kW) integrert i TimeZero, som gir oss et kompletterende bilde, sier Engeset, skipper på Seir.

Bunnkartlegging med WASSP integrasjon

WASSP multistråleekkolodd kan også integreres med TimeZero. Gevinsten er at du får samtidig kartreferanse. Oppmålingen kan presenteres direkte i kartet eller separat, men fortsatt integrert, slik at når du beveger markøren i WASSP presentasjonen beveges samtidig markøren over korrekt posisjon i kartet.

Bunnkartlegging: For fartøy som gjør bunnkartlegging ned til rundt 1000 meters dybde er WASSP F3XL et fantastisk verktøy. Dette multistråleloddet gir svært effektiv oppmåling og bunnkartlegging, med tilstrekkelig nøyaktighet, i et bredt felt under fartøyet. Foto: Furuno

Vil du ha en prat med oss? Klikk her!

Nyheter om Furuno fiskeriutstyr til din e-post? Klikk her!