I en pressemelding informerer Tromsø kommune at tre personer av i alt et mannskap på 46 om bord den russiske tråleren «Mys Slepikovskogo» har testet positivt på covid-19.

Disse tre og flere av mannskapet ble testet i det de krysset grensen fra Russland til Norge ved Storskog i Sør-Varanger da de var på tur med buss til Tromsø til et planlagt mannskapsbytte, opplyser kommunen.

Ifølge kommuneoverlegen i Sør-Varanger, som varslet Tromsø kommune om smitten, så kan det være flere blant mannskapet som er smittet. Per nå foreligger ikke alle prøvesvar som ble tatt i Sør-Varanger og vi venter fortsatt på disse.

Avtroppende mannskap har reist hjem til Russland med buss. Det er blant det nye, påmønstrede mannskapet at det er positive tester.

Båten ligger nå til kai i Breivika i Tromsø og de tre smittede er nå i isolasjon i Kroken. Syv av mannskapet er fortsatt om bord på båten. Resten er i karantene på hotell.

«Mys Slepikovskogo» ligger til kai i Tromsø der de skulle foreta mannskapsbytte. Men så viste det seg at det blant mannskapet som skulle mønstre på, var koronasmitte. Foto: Jørn Mikael Hagen

Kommunen jobber nå med å kartlegge bevegelsene til mannskapet før de gikk på båten, og med smittesporing og testing av mannskapet.

– Denne situasjonen anses ikke å medføre økt koronasmittefare i Tromsø, sier kommunens smittevernoverlege Trond Brattland i meldingen.

Tromsø kommune driver nå smittesporing etter at det er påvist korona blant mannskap som skulle mønstre på «Mys Slepikovskogo». Foto: Jørn Mikael Hagen