I morgen møter fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik med turistfiskenæringen og myndigheter for å diskutere hvordan en kan ta oppgjør med useriøse aktører og ulovlig aktivitet i turistfiskenæringen.

- Jeg blir opprørt

– Det har vært flere avsløringer om organisert kriminalitet i form av smugling. Og jeg blir opprørt når jeg hører om turister som tar med seg den beste delen av fisken, og kaster resten. Slik smugling svekker omdømmet til turistfiskenæringen og øker konflikten mellom fiskere, turistfiskere og kystbefolkningen, sier Nesvik i en pressemelding.

- Stoppe cowboyvirksomhet

Det har vært en stor økning av reiselivsbedrifter langs kysten som legger til rette for turistfiske.

- Det gir fantastiske muligheter til verdiskapning langs kysten. Her som i fiskerinæringen er det de få som driver cowboyvirksomhet som ødelegger for de seriøse. Det er de vi må stoppe. Jeg er åpen for å vurdere alle gode forslag til tiltak som vil være med å styrke forvaltningen av fiskeressursene og omdømmet til turistfisket, sier Nesvik.

Representanter fra NHO Reiseliv, Yes Seafishing, Norges Fiskarlag, Tollvesenet, Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet vil delta på møtet.