Fiskeridirektoratet melder at de har lyst ut et anbud for leie av et nytt hurtiggående fartøy til Sjøtjenesten.

- For å overvåke og kontrollere aktiviteten i fiskeriene er Fiskeridirektoratet i dag godt tilstede langs kysten med fartøyene «Rind» og «Eir». Men for å løse samfunnsoppdraget vårt trenger vi et større og bedre utstyrt fartøy, som kan ivareta flere oppgaver og dekke større områder enn det direktoratet gjør i dag, sier fiskeridirektør Liv Holmefjord i en pressemelding.

Fartøyet er planlagt ferdigstilt og klart for oppdrag i løpet av siste kvartal 2022.

En katamaran

Det nye fartøyet som er på anbud, mener direktoratet vil være bedre egnet og mer effektivt enn dagens fartøy til kontroll og fangstprøvetaking om bord på fiskefartøy. Det vil ha bedre fartsressurser og større rekkevidde, i tillegg til mulighet for døgnkontinuerlig drift, og direktoratet vil derfor kunne utføre en rekke oppgaver de ikke kan i dag.

- Fartøyet skal være en katamaran som er betraktelig større enn fartøyene vi har i dag. Størrelsen vil gjøre fartøyet bedre egnet for samarbeid med andre etater, blant annet fordi lugarkapasiteten vil være betydelig større. Vi vil derfor kunne gjennomføre samarbeidstokt av lengre varighet enn vi kan med dagens fartøy, vises det til i meldingen.

Fartøyet skal være en katamaran med lengde og bredde på minimum 28 og 9 meter.

Direktoratet ønsker å inngå en avtale med varighet på 8 år pluss opsjon på 1+1.