Det opplyser Kystverket.

Color Line og Viasea er de to andre rederiene som er innvilget støtte.

Tilskudd til godsoverføring skal bidra til at det etableres nye sjøbaserte godsruter som flytter gods fra vei til sjø.

I årets tildelingsrunde er 70,4 millioner kroner tildelt til tre rederier. Tilsammen vil disse overføre nærmere 1,8 millioner tonn gods fra vei til sjø i løpet av støtteperioden på tre år.

– Vi har måttet prioritere mellom mange gode søknader om tilskudd, der prosjektene til Color Line AS, Hav Line AS og Viasea AS til slutt ble vurdert som de beste prosjektene i henhold til kriteriene, opplyser avdelingsdirektør Sven Martin Tønnessen i Kystverket.

I alt søkte åtte rederier om støtte til ni prosjektet for å overføre gods fra vei til sjø. Som IntraFish tidligere har omtalt, omhandlet fem av søknadene frakt av laks sjøveien.

Gjennom tildelingene som er gjort i år, vil tungt trafikkerte veistrekninger som Svinesund–Oslo og Oslo–Kristiansand få et nytt sjøbasert alternativ. I tillegg dekker årets tildeling støtte til overføring av fersk fisk fra vei til sjø.

Det nye skipet «Norwegian Gannet» som rederiet Hav Line har under bygging skal hente fisk direkte fra merdene, slakte den om bord og levere den i Hirtshals i Danmark. Skipet blir

.