Frode Reppes advokat Nina Sandnes har innkalt Sandberg som vitne i arbeidsrettssaken mellom kommunikasjonssjef Frode Reppe i Norske Sjømatbedrifters Landsforening, NSL, og NSL. NSL-siden ved advokat Eirik Edvardsen ønsker å fjerne Sandberg fra vitnelisten.

Epostsaken

NSL argumenterer overfor Sør-Trøndelag Tingrett med at det Per Sandberg skal forklare seg om som vitne ikke er en del av oppsigelsesgrunnlaget for Frode Reppe og dermed ikke relevant for saken.

Men det er altså ikke Sør-Trøndelag Tingrett enig i.

Reppe vil ha Sandberg i vitneboksen blant annet for å forklare forholdene rundt den såkalte epostsaken. Reppe-saken er mest kjent for at Reppe har sendt flere eposter til Sandberg sin private epostadresse.

LES OGSÅ: 

Ble sparket

Ifølge Reppe skal han ha fått Sandbergs private epostadresse av Sandberg selv etter et møte i departementet i mai i 2016.

Begrunnelsen for å bruke den private epostadressen istedenfor departementsadressen til Sandberg skal ha vært for å unngå at epostene ble journalført i departementet.

Det er epostsaken som skal være hovedgrunnen til at administrerende direktør Robert Eriksson startet en personalsak mot Reppe i fjor sommer og som førte til at Reppe fikk sparken 20. september i fjor.

NSL likte ikke at Reppe handlet på egen hånd uten å ha klarering fra NSL.

Det er opplyst at Sandberg også kan forklare seg om hvordan dialogen mellom nærings- og intresseorganisasjoner og politiske ledere vanligvis foregår. Dette kan være egnet til å opplyse saken.

Dommer Anne Marie Selvaag.

I vitneboksen

Dommer Anne Marie Selvaag skriver i kjennelsen at det er lagt fram nok dokumentasjon for retten i epossaken. Derfor kreves det ikke noen ytterligere bevisførsel om dette, skiver hun i kjennelsen.

Reppe-saken

Arbeidsrettssaken mellom fagsjef for kommunikasjon og næringspolitikk i NSL, Frode Reppe, og NSL starter i Sør-Trøndelag Tingrett 16. april i år.

Det er satt av åtte rettsdager til saken.

Reppe fikk sparken i NSL 20. september i fjor.

NSL mener blant annet at Reppe har opptrådt illojalt overfor NSL.

Reppe har altså gått til søksmål mot NSL med påstand om at oppsigelsen er ugyldig.

Han krever også erstatning fra NSL.

Selvaag skriver også at hvordan Reppe fikk Sandbergs epostadresse ikke er en del av oppsigelsesgrunnlaget og at NSL uansett ikke bestrider at Reppe fikk epostadressen fra Sandberg personlig. Retten krever derfor ingen ytterligere bevisførsel om dette, står det i kjennelsen.

Men Sandberg må i vitneboksen å forklare seg om forholdet mellom politisk ledelse og nærings- og interesseorganisasjoner.

Må forklare seg

I kjennelsen skriver Selvaag følgende om dette:

«Det er opplyst at Sandberg også kan forklare seg om hvordan dialogen mellom nærings- og intresseorganisasjoner og politiske ledere vanligvis foregår. Dette kan være egnet til å opplyse saken. Det er etter dette ikke grunnlag for å konstatere at Per Sandbergs vitneprov ikke er egnet til å styrke avgjørelsesgrunnlaget nevneverdig».

Det er altså dette Sandberg må forklare seg om i retten fra vitneboksen. Dommeren mener at retten allerede har nok bevis i epostsaken.

Tingrettens kjennelse kan ankes til lagmannsretten.