Politiet i Tromsø begjærer ikke videre varetektsfengsling av den siktede profilerte samfunnstoppen i Tromsø i sedelighetssaken. 

Det bekrefter de i en pressemelding torsdag formiddag.

Den siktede, som har tilknytning til norsk sjømatnæring, blir dermed løslatt i løpet av dagen.

Forberedt på medietrykk

- Det er ikke så stor fare for forspillelse av bevis at videre fengsling er påkrevd av hensyn til etterforskninga, sier politiinspektør Elin Norgård Strand.

Den siktedes medforsvarer, Bjørn Morten Litveit Hansen, bekrefter også til Fiskeribladet at løslatelsen finner sted i dag.

På spørsmål om den siktede vil være tilgjengelig for intervju, svarer Litveit Hansen at temaet har vært oppe, men at førsteprioritet for ham er å finne ro sammen med familien.

- Det blir ingen tilgang for media med det første. Men han er selvsagt klar over at saken har vært mye omtalt og at mediatrykket ikke blir mindre når han løslates. Men først er det fokus på familie og å roe ned situasjonen, sier medforsvareren.

Siktelsen utvidet

Siktelsen er utvida til å omfatte samme type forhold for ytterligere en fornærmet. Det er tre fornærmede i saken, inkludert den fornærmede i den tidligere henlagte saken. Mistanken rundt de tre fornærmede knytter seg til hendelser etter 2010.

Politiet mistenker fortsatt at det kan være flere fornærmede, og at siktede har møtt dem i flyktning-/asylmiljøet og blant ungdom som har bodd på institusjon.

Den siktede blir ilagt kontaktforbud overfor de fornærmede.