Norges gjeveste miljøpris, Gullklypen, går til marinbiolog og miljøforkjemper Per-Erik Schulze. Han har vist et stort engasjement for strandrydding, og har arbeidet med marin forsøpling i en årrekke. 

Prisen ble utdelt under Hold Norge Rent-konferansen av byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg.

Schulze er ansatt i Naturvernforbundet. Han har vært aktiv i miljøbevegelsen helt siden 1987. De siste årene har han hatt et spesielt stort engasjement for marin forsøpling. 

«Per-Erik er en tydelig og viktig stemme som mange lytter til, og er en sterk drivkraft for arbeidet mot marin forsøpling nasjonalt. Ikke minst er han en stor inspirator i miljøet lokalt i Grenlandsområdet. Her har han i mange år koordinert og oppmuntret til frivillig strandrydding. Han har engasjert seg sterkt i arbeidet med å kartlegge kilder til marin forsøpling. I 2015 stod han i spissen for å kartlegge hvor mye søppel som driver i land langs Telemarkskysten. Seks strender i Porsgrunn, Bamble og Kragerø ble systematisk ryddet over tid for å få oversikt over mengder og kilder til forsøplingen", heter det i begrunnelsen for at Schulze ble tildelt prisen. 

I 2015 etablerte han Facebook-siden «2 minutters strandrydding Norge» for å samle og systematisere publikumsobservasjoner. Siden har som mål å motivere til opprydding og få kunnskap til å kunne peke ut de mest dominerende utslippskildene.

Per Erik har også bidratt med solid fagkompetanse i utredningen av en produsentansvarsordning for fiskeri- og oppdrettsnæringen, og i tiltaksplanen mot utslipp av mikroplast. Begge på oppdrag for Miljødirektoratet.