Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og stortingsrepresentant Ingalill Olsen fra Finnmark Ap kommer til Vardø 9. november for å møte Kystopprøret 2017. 

Bakgrunnen for møtet er en invitasjon fra Kystopprøret som ble sendt ut til de nasjonale partilederne i høst. 

- Vi setter pris på at enda en av de nasjonale partilederne vil komme å møte oss, og ønsker han velkommen, uttaler Kystopprørets medlemmer i en pressemelding. 

Gahr Støre er den andre partilederen som kommer til Vardø for å møte Kystopprøret 2017. Trygve Slagsvold Vedum fra Sp møtte aksjonsgruppa i Vardø tidligere i høst. 

- I tillegg har vi fått positive signaler fra Rødt, SV og Venstre og vi oppfordrer samtlige partier og sentrale politikere til å komme å møte oss. Vi vil synliggjøre utfordringer og muligheter og er opptatt av å ikke gjøre fiskeripolitikk vanskeligere enn det er. Det handler om fellesskapets største fornybare naturressurs som skal tilhøre folket og ikke noen få - og at den skal skape aktivitet langs hele kysten. På tide at fiskeri blir et sentralt tema i den nasjonale debatten om landets framtid, heter det fra aksjonsgruppa.