Fartøyet er oppkalt etter Ulstein Groups mangeårige konsernsjef, og det var Gunvor Ulstein som var gudmor i Ulsteinsvik torsdag kveld.

Båten utmerker seg med høy toppfart og kraftig slepekraft sammenlignet med de andre båtene i mellomklassen. I så måte markerer «Idar Ulstein» starten på en ny æra, med å være den første båten i Ulstein-klassen.

– Moderne redningsskøyter må komme hurtig frem til havaristen. Med RS «Idar Ulstein» har vi bygget en hurtiggående skøyte som har størrelsen som skal til for å takle værutsatte kyststrekninger, sier Nicolai Jarlsby, president i Redningsselskapet, ifølge en pressemelding fra Redningsselskapet.

Dåp av Idar Ulstein

Båten har en prislapp på 38 millioner kroner, og skal stasjoneres i Ulsteinsviks naboområde, nærmere bestemt i Fosnavåg i Herøy kommune. Det betyr at en av landets fremste sjømatkommner får et viktig bidrag for trygg ferdsel på sjøen.

RS «Idar Ulstein» er bygget av Swede Ship Marine i Djupvik nord for Göteborg.

FiskeribladetFiskaren snakket i forrige uke med Knut Hveding, kaptein i Redningsselskapet, som har vært sentral i utviklingsarbeidet.

– Tidligere kunne vi komme å et skadested etter andre etater. Med høyere fart er det ofte vi som vil være først ute, noe som kan være avgjørende i flere situasjoner, sa Hveding.