I en pressemelding opplyser Sjøforsvaret at krigsskipet KNM «Thor Heyerdahl» i natt bistod fiskefartøyet «Rowenta» som hadde gått på grunn ved Rødbergodden lykt i Malangen i Troms og Finnmark. Fartøyet hadde syv personer om bord.

Sjøforsvaret opplyser at krigsskipet var like i nærheten, og satte ut sin lettbåt for å bistå og for å undersøke skutesiden. På havaristedet ble det meldt om sterk lukt av diesel, og at fartøyet hadde 15 grader slagside.

For egen maskin

Fartøyet kom seg av grunnen for egen maskin, og ble overlevert til slepebåten Borg Parat ved 0420-tiden natt til onsdag, opplyses det i meldingen. Onsdag i 10.30-tiden ligger båten nord på Tromsø sammen med slepebåten.

Båten gikk fra Myre i går i retning nordover og grunnstøtte altså mellom Finnsnes og Tromsø i natt.

Krigsskipet KNM «Thor Heyerdahl» satte ut lettbåt for å sjekke skadeomfanget på båten som grunnstøtte. Foto: Sjøforsvaret

Har bistått tre fiskefartøyer

I forbindelse med trening- og øvingsaktivitet i Nordland, Troms og Finnmark har krigsskipet KNM «Thor Heyerdahl» bistått tre fiskefartøyer som ha grunnstøtt i løpet av de siste ti dagene. Ingen av grunnstøtingene har ført til alvorlig personskade, ifølge Sjøforsvaret.

Snurrevad-/notbåten på vel 34 meter er fra Leknes i Lofoten og eies av Rowenta AS der en rekke selskaper med familienavnet Sedeniussen er oppført som eiere. Foto: Frode Adolfsen