Båten skal bygges fortløpende med planlagt overlevering i mai neste år. Båter får navnet «Havblomst», og skal erstatte båten med samme navn som ble levert til Myhre i 2008.

Dette blir første gang at de bygger en båt hvor de presenterer deres eget design, skriver Viknaslipen i en pressemelding, tirsdag.

Båten er designet av deres samarbeidspartner Innovation JBA AS i Trondheim, og de regner med at det vil bli et populært skrog fremover, basert på tilbakemeldingene fra de som har fått det presentert.

Myhre driver fiske sammen med sønnen Olav, og de omtaler det nye designet som spenstig.

– Dette er fremtidens design, og verftet er både løsningsorientert og fremoverlent når de lanserer denne nye typen båt. Setter man opp drivstofforbruk mot fart er det en betydelig miljøgevinst, sier Odd Kristian Myhre i pressemeldingen.

Det blir en løsning med halvshelter, der vinterfiske med garn kan utføres under shelterdekket, og båten skal være romslig nok til å lagre utstyr om bord.

– Mørke, kulde, snø og regn betyr ikke så mye lenger. Vi får god plass for å ta med både lærling og skoleelever. Vi regner med å ha et mannskap på tre pluss lærling, men vi får lugarer nok til seks personer, sier Olav Myhre i pressemeldingen.

- Dette blir min tredje båt fra Viknaslipen siden 2008, så det sier seg selv at vi er fornøyde med både produkt og service, avslutter Odd Kristian.