Før mannskapet om bord Havfisk-tråleren «Nordtind» i helga gikk inn til Melbu i Vesterålen for lossing og juleferie, sørget de for å spre litt juleglede til de båtinteresserte.

For de som fulgte trålerens bevegelser via AIS lørdag kveld, kom nemlig en aldri så liten julehilsen til syne midt på Hadselfjorden.

– Normalt har vi ikke tid til sånt som dette, men nå lå bare her og vasket båt og seig litt frem og tilbake på fjorden, så da måtte vi finne på et lite sprell. Jeg måtte finne en plass der det ikke var båttrafikk sånn at jeg fikk være i fred, men det gikk nå bra, sier skipper Frank Bye til VOL.no.

Ifølge nettavisen var det mange som fikk med seg stuntet på fjorden.

– Jeg kom kjørende ut fjorden, slik at jeg tok det att frem, og begynte på det bakerste ordet. Akkurat da jeg hadde skrevet jul, startet meldingene å komme, så folk følger med. Det er artig det, sier Bye til VOL.

Julehilsningen på Hadselfjorden har fått mye oppmerksomhet de siste dagene, både i lokale og nasjonale medier. MarineTraffic, med sine over 400.000 følgere, har også hyllet stuntet til Bye og «Nordtind»-mannskapet på sine Facebook-sider.