Landsstyret i Fiskarlaget var samlet i går kveld for å bli informert og drøfte saken om seksuell trakassering knyttet til en ansatt i Fiskarlaget. Leder Kjell Ingebrigtsen sier at landsstyret har fått informasjon om hva hele saken dreier seg om.

Taus

Fiskeribladet prøvde hele onsdag ettermiddag og kveld å få fatt i landsstyremedlemmet som nå har trukket seg. Han har ikke svart på vår henvendelse.

- Vi har ingen ting å dysse ned. Landsstyret er informert om saken og håndteringen av den fra a til å, sier Ingebrigtsen til Fiskeribladet.

Han viser til at selve håndteringen har skjedd i Arbeidsutvalget.

Vanskelig å håndtere

Han sier at saken har vært vanskelig å håndtere og at det uansett er en kjedelig sak for partene som er involvert.

- Vi har vært tydelige på at det dreier seg om to parter, der vi skal ta vare på begge. Vi har søkt råd hos advokat Harald Pedersen som bisto oss i saken, opplyser Ingebrigtsen.

Ifølge Ingebrigtsen trakk ikke advokaten seg fra saken, slik Dagbladet har meldt, men avsluttet sin bistand etter et ønske om forlik fra den fornærmede.

- Vi har behandlet saken etter hva som har kommet frem i den. Begge var tydelig på at de ikke ønsket at saken skulle komme ut. Vi har holdt oss til dette frem til lekkasjen nå har kommet ut i media, sier Ingebrigtsen.

Behandlet saken

Fiskarlagslederen føler seg sikker på at de har behandlet saken riktig, men landsstyret har bestemt at saken skal sees på av en uavhengig tredjepart.

- Det er ikke bestemt hvilken, men vi skal søke en uhildet tredjepart, lover Ingebrigtsen og viser til at det kan dreie seg om en advokat eller lignende.

En pressemelding vil gå ut fra Fiskarlaget i dag. Ingebrigtsen sier at beskyldninger om trakassering er svært personlig informasjon, og noe Fiskarlaget derfor ikke kan kommentere nærmere.

Vanskelig

På spørsmål om han mener det er noe Fiskarlaget kunne gjort annerledes i håndteringen av saken, sier han at det er lett å være etterpåklok.

- De fleste bedrifter har trolig opplevd å ha vanskelige personalsaker. Slike skal behandles med kløkt og forstand. Det føler jeg at vi har gjort, sier han.

- Vi ønsker å opptre redelig, og har handlet ut fra råd vi har fått, der det har vært stor kompetanse på dette området, sier Ingebrigtsen.

Hadde ansvaret

Ansvaret for å håndtere saken opplyser han har ligget hos generalsekretær Otto Gregussen.

- Otto har informert meg om den, men jeg kjenner ikke saken i detalj. Det er ikke min oppgave, sier han.

På spørsmål om ikke den tillitsvalgte som det dreier seg om er hans ansvar som fiskarlagsleder, svarer han bekreftende. På spørsmål om han har hørt selv eller kjent til at det er ytret trakasserende uttalelser, svarer han at det vil han ikke kommentere.